odontoterapia - cabinet stomatologic Smile Architects

Odontoterapia

Smile Architects cabinet stomatologic

Odontoterapia se ocupă cu tratarea leziunilor carioase (caria dentară).

Caria poate afecta structurile dentare dure și netratată la timp poate afecta pulpa dentară și nervul.

Caria incipientă se prezintă ca niște pete mici albe sau maronii și poate fi observată de medicul dentist și mai puțin de către pacient. Acesta observă caria în momentul în care aceasta a evoluat destul de mult. De aici rezultă necesitatea controalelor stomatologice pentru a putea detecta orice afecțiune în momentul ei incipient, ceea ce duce la reducerea sacrificiului de substanță dentară, a costurilor și a duratei tratamentului.

La început caria apare ca o simplă colorație a dintelui a cărei evoluție poate duce la formarea unei cavități. Netratată la timp, aceasta poate evolua spre inflamația pulpei dentare și a nervului, fapt care duce la necesitatea îndepartării acestuia și obturarea canalului radicular.

Tratamentul cariei dentare urmărește îndepărtarea țesutului alterat, izolarea țesutului restant sănătos de variațiile de temperatură prin materiale specifice și restaurarea, reconstrucția dintelui cu ajutorul unor materiale care conferă în egală măsură rezistență, funcționalitate și estetică.

odontoterapia - caria dentara

Ne puteti contacta la +4 0727 307 802 de luni pana vineri in intervalul 09.00 – 20.00, prin email la cabinet@smile-architects.ro sau ne puteti lasa un mesaj la sectiunea Contact.