Endodontia - cabinet stomatologic Smile Architects
microscop Leica - cabinet stomatologic Smile Architects

Endodontia

Smile Architects, cabinet stomatologic

Tratamentul endodontic (ENDODONTIA) este cunoscut sub denumirea de tratament de canal sau “scoaterea nervului“.

Acesta este realizat sub anestezie locala cu instrumente rotative, sub controlul microscopului atunci cand este necesar sau asistat de laser, atunci cand ne confruntam cu o infectie.

Tratamentul endodontic este necesar atunci cand dintele este afectat de carii extinse, care pot duce la inflamatie sau infectie, dintele a suferit o fractura care a implicat si nervul. De asemenea atunci cand dintele trebuie acoperit de o coroana protetica si prin slefuire se ajunge la nerv sau foarte aproape de el.

Dupa diagnosticare, tratamentul endodontic debuteaza cu anestezia locala care face ca tratamentul sa se realizeze fara durere.

Pentru indepartarea pulpei dentare si curatarea canalelor sunt utilizate instrumente rotative moderne prin intermediul carora tratamentul poate fi finalizat mai rapid. Rata de succes in acest caz este mult mai mare in timp fata de tratamentul realizat prin metode clasice.

Situatii care in trecut impuneau extractia, se pot rezolva acum datorita tehnicilor si materialelor de ultima generatie.

Microscopul dentar ne ajuta sa rezolvam o parte din cazurile dificle (canale curbe, canale calcifiate, retratarile de canal, indepartarea instrumentelor rupte in canal).

In urma multor studii a fost demonstrata eficienta completarii tratamentului de canal cu laserul dentar. Acesta este folosit in etapa de dezinfectie a canalelor, iar folosirea lui sub microscopul dentar ofera un control mai bun al dezinfectiei peretilor canalului si creste sansa de reusita a tratamentului endodontic.

Ultima etapa a tratamentului endodontic este obturarea (plombarea) canalelor utilizand cimenturi biocompatibile ce nu produc reactii inflamatorii in tesuturile din jur si care etanseizeaza canalul prevenind astfel o recontaminare ulterioara.

Laser dentar LUTRONIC Denta2 cabinet stomatologic Smile Architects
Endomotor VDW Gold Reciproc - cabinet stomatologic Smile Architects

Ne puteti contacta la +4 0727 307 802 de luni pana vineri in intervalul 09.00 – 20.00, prin email la cabinet@smile-architects.ro sau ne puteti lasa un mesaj la sectiunea Contact.