Implantologia dentara - cabinet stomatologic Smile Architects
Implantologia dentara - cabinet stomatologic

Implantologia dentara

Smile Architects cabinet stomatologic

Implantologia dentara este o specialitate chirurgicală care are rolul de a înlocui dinții lipsă sau dinții grav deteriorați care nu mai pot fi recuperați prin alte procedee terapeutice.

Implanturile dentare sunt structuri artificiale pe care medicul chirurg le inserează în osul maxilar, o rădăcină artificială sub forma unei piese din titan.

Fobia de dentist nu trebuie să împiedice alegerea implanturilor dentare ca soluție de tratament. Intervenția are loc sub anestezie locală, care înlătură orice durere sau jenă. Pacientul poate coopera cu medicul pe tot parcursul intervenției chirurgicale iar recuperarea postoperatorie este similară celei de dupa extracția dentară.

Avantajele majore ale implantului dentar sunt:

  • dinții vecini breșei edentate rămân intacți, nu trebuie șlefuiți ca în cazul punților dentare;
  • senzația de dinte natural este superioară celei date de o punte;
  • senzația de forță masticatorie este mai mare decât cea dată de dintele natural; lucru de care nu trebuie să se abuzeze, având în vedere că implantul este o anchiloză, pe când dintele natural prezintă un sistem elastic de amortizare a forțelor;

Contraindicațiile protezării prin implanturi:

  • cantitatea insuficientă de os;
  • înălțimea și grosimea osului disponibil, precum și spațiul dintre dinții care mărginesc breșa edentată;
  • existența unor formațiuni patologice în spațiul în care se dorește inserția implanturilor (ex. tumori, chisturi etc.);
  • urmarea anumitor tratamente (anticoagulante, citostatice, bisfosfanați).

Chiar și în aceste situații inserarea implanturilor devine posibilă dacă sunt întreprinse anumite demersuri, ca:

  • adiția de os;
  • extirparea formațiunilor patologice;
  • după încetarea administrării anumitor tratamente;
Implant dentar, cabinet stomatologic
Implant dentar - cabinet stomatologic

Factorii de risc ce pot duce la pierderea unui implant dentar sunt: bruxismul, fumatul, igiena precară.

Dacă vă găsiți într-una din situațiile enumerate mai sus cu siguranță putem găsi împreună soluții pentru a crește rata de succes a protezării prin implanturi dentare și menținerea ei un timp cât mai îndelungat.

Vârsta nu constituie un impediment pentru tratamentul cu implanturi, ci starea generală de sănătate. Se consideră că dacă un pacient este destul de sănătos ca să i se facă o extracție dentară, înseamnă că i se poate insera și un implant.

Pacienții vin la cabinet și “vor să își pună dinții”, dar acest lucru se realizează în două etape. Mai întâi sunt inserate implanturile și după 3-6 luni se pot pune și lucrările protetice care refac efectiv dinții pierduți.

Cu o îngrijire orală adecvată implanturile dentare pot rezista toată viața fiind astfel cea mai bună investiție atunci când vorbim despre înlocuirea unui dinte lipsă.

Ne puteti contacta la +4 0727 307 802 de luni pana vineri in intervalul 09.00 – 20.00, prin email la cabinet@smile-architects.ro sau ne puteti lasa un mesaj la sectiunea Contact.